Reméljük bírjátok a tempót, mert nem állunk le a posztgyártással! Na jó, nem fogok kamuzni, hogy a strandon ülve összedobtam egy körülbelül 8000 karakteres szöveget, és nem csak azért, mert mint megtudtuk, LK monogramú hallgatótársatok már a harmadik gólyatáborára készül velünk, hanem azért, mert nincs mit szégyellnünk. A "Túlélés törvényei" elnevezésű három részes cikksorozat tavaly látott napvilágot, azért, hogy segítsük a Gólyákat (ezek idén Ti vagytok) a tájékozódásban. Viszont a visszajelzésekből és az idei felhozatal facebookos reakcióiból azt vettük észre, hogy még mindig hasznos lehet számotokra, úgyhogy kissé aktualizálva, felturbózva most megtudhatjátok, mi kell ahhoz, hogy túléljétek a 2011-es Gólyatábort!  Katt a továbbra!

 
  1. Legyél jó megfigyelő
 
Például, aki észrevette, hogy a bevezetőben három mondat végére felkiáltó jel került, az átment a vizsgán. Persze a többiek se csüggedjenek, ha eltaláltatok ide a blogra, akkor nagy gond nem lehet, hiszen figyelmesen elolvastátok a Gólyalevelet, amelynek megfogalmazásával, dizájnjával és borítékolásával több mint 79 órát töltöttünk egy népszerű sportszergyártó cég illegális gyermekmunkára szakosodott malajziai gyárának leglevegőtlenebb helységében.
Fontos, hogy megfigyelőkészséged a tábor közeledtével se lankadjon. Jellemző hiba például, hogy egyesek a Keleti Pályaudvar helyett a Nyugatit választják. Valószínűleg a vasfüggönyből következő történelmi okai lehetnek annak, hogy néhány gólya – írtózva mindentől, ami keleti – inkább a Nyugati Pályaudvar mellett teszi le voksát. Reménykedünk benne, hogy mivel idén már 92/93-as születésűek is jönnek, egyre kevesebb „szocializmus szülte gyermek” követi saját génjeit és esik bele ebbe a jellemző hibába. Fontos az is, hogy a dátumot ne nézzétek félre. Tavaly voltak olyanok, akik a pályaudvart olyan tökéletesen eltalálták, hogy már-már Nobel-díjat akartak átadni saját maguknak (ami a később említésre kerülő emlékplakett mellett azért barokkos túlzás lenne), csakhogy egy nappal korábban érkeztek... Ez mondjuk még mindig jobb, mint ha egy nappal később jöttek volna, nem? A lényeg tehát: dátum, időpont, helyszín!
 
  1. Soha ne bízd el magad
 
Sokan azt hiszik, hogy jó megfigyelőkészségük elbizakodásra adhat okot, mert eltaláltak a Keletibe. Teljesítményük valóban nem elhanyagolható – ezek a gólyák minden évben meg is kapják az „Eltaláltam a Keletibe és nem a Nyugatiba mentem” emlékérmet – de közel sem elegendő. Ha óvatlan módon elbízod magad, lehet, hogy nem jutsz el a táborba. Merthogy akármilyen hihetetlen, nem mindenki nyerhetett felvételt a világ legjobb egyetemére, a Károli Bölcsészkarára. Ezek az emberek így nem is jöhetnek a világ legjobb gólyatáborába, viszont nem csüggednek, – nincs is rá semmi okuk – hanem elmennek a saját tanintézményük rendezvényére. Sokszor megesik, hogy ezen csoportok is a Keletiből indulnak és a mienkhez hasonló – ám de közel sem ugyanolyan – népes társaságot alkotnak. Szerencsére fel szoktuk venni a kapcsolatot a többi tábor szervezőivel, hogy a vonaton folytatott túsz-tárgyalások során kicseréljük egymás gólyáit, akik ide-oda elkeveredtek, de mi sem lehetünk mindig résen.
Később még kaptok egy kis útmutatót, hogy pontosan hol találkozunk, kit kell keresni, hogy nézünk ki, mit kell tenni, de addig is egy jó tanács: ha Károlis HÖK-ösökkel találkozol, ne nyugodj meg feltétlenül, ugyanis sokszor a Jogászok is ott gyűlnek, ahol mi. A Jogász csapatvezetőket és a Bölcsész csapatvezetőket nehéz megkülönböztetni egymástól, de nem lehetetlen. Ha szégyenlős vagy és nem mersz megszólalni (ne aggódj, van erre is gyógymódunk, szerepel benne az alkohol szó) próbáld feltérképezni az adott személyt. Mind a Jogász, mind a Bölcsész csapatvezetőre jellemző az alkoholista arcberendezés, a buliktól kialavatlan tekintet és a slágerüvöltözés - hideg sör kombótól rekedt hang. De! A Bölcsész csapatvezető feltétlenül felelősséget érez a Mezőkövesdre szállítandó gólyákért, ezért biztosan józan (habár ez fizikai fájdalmat okoz neki) míg a Jogász csapatvezetőről nem minden esetben mondható el ugyanez (tisztelet a kivételnek, a kijelentés mögött több év csapatvezetői tapasztalat áll). Mindegy, a legbiztosabb, ha érdeklődsz, éppen ezért, a „KRE-BTK”, vagy „Károli Bölcsészkar” szavak kérdőhangsúlyú ismételgetésével igyekezz eljutni oda, ahol nagy szeretettel várunk Rád!
 
  1. Légy pontos
 
Az, hogy elég pontos vagy-e, általában már a tábor előtt kiderül, hiszen ha a jelentkezési lapod elért hozzánk, már kaptál egy jó pontot. Ettől még igyekezz ott lenni a találkozón, ahol mi biztosan nem leszünk, mert mindig el szoktunk aludni. Na jó, pár HÖK-ös tuti ott van, csak én szoktam késlekedni, de a vonatot eddig mindig elértük.
Azok, akik ezen bejegyzés címét úgy értelmezték, hogy kisebb-nagyobb pöttyökkel kell díszíteniük saját testfelületüket, vagy álljanak le a tudatmódosítókról, vagy aludják ki magukat a táborig. (Ja és annyira nem kell korán kijönni, mint a már említett tavalyiak, akik 24 órával indulás előtt a pályaudvaron söröztek).
 
  1. Légy szófogadó
 
A korábbi gólyacsapatok már tudnának mesélni arról, hogy miért is fontos a fegyelem. Biztos hallottatok rémtörténeteket olyan táborokról, ahol a csapatvezetők szénné szivatták a kicsiket, akik nem mertek aludni sem a tábor végére. Nos, nálunk ilyentől nem kell tartani, de ha valamit javasolunk, akkor általában illik megfogadni a tanácsunkat. Ilyen például az az aprócska elejtett mondatfoszlány a gólyalevélben, hogy „fürdőruha mindig legyen készenlétben”, vagy valami hasonló. Ez nem csak azért fontos, mert egy strand szomszédságában lakunk, hanem mert… a többi legyen meglepetés, de annyit elárulhatunk, hogy szerepelnek benne a következő szavak: feszítővas, zöldbab, kajmánlábujj és érdesfelületű endoplazmatikus retikulum.
 
  1. Légy felkészült
 
Sokan kérdezik, hogy mik azok, amikre feltétlenül szükség lesz a táborban. De hiába! Ugyanis sosem áruljuk el nekik! Helyette megírom, mik azok, amikre biztos, hogy nem lesz szükségetek: három Straub Dezső által dedikált rotációs kapa, egy kiló Pa-dö-dő ízű cukorsüvegfenyőörlemény és a Taklamakán sivatag vízrajzi térképe.
Na jó, csak azért, hogy ne utáljatok meg minket már a tábor előtt, természetesen válaszolunk a kérdéseitekre azzal kapcsolatosan, hogy mit hozzatok és mit ne, de mivel a gólyák az elmúlt évek során is jól betájolták, hogy kb. mire lesz szükség és mire nem – plusz úgysem mi cipeljük a túlméretezett csomagjaikat –, ezért nem írunk le mindent részletesen.
Minden évben fontos kérdés, hogy lesz-e elég alkohol. Nos, ha a videókat jobban megfigyelitek, a kiélt fejeken, azt gondolom, tökéletesen látszik, hogy lesz. Az italkínálattal és minőséggel sosem volt probléma, mint ahogy az árakkal sem, szóval ne féljetek, nem kell otthon betárazni, biztosan elég lesz az alkohol. Ha nagyon nem tudsz mit kezdeni a táskádban levő szabad hellyel, egy pótmájat javaslok hűtőládában. Arra viszont könnyen lehet, hogy szükséged lesz:)
 
Nos, hát nagyjából ennyi fért mai műsorunkba. A következő részben azzal foglalkozunk, hogy honnan lehet könnyen megismerni, melyik gólya milyen szakra fog járni hogy milyen élőlényekkel találkozhattok a Gólyatáborban. Ha bármi kérdésetek, véleményetek van a leírtakkal kapcsolatosan, vagy bármi más gólyatábort érintő hozzászólásotok van, kommenteljetek!
Nem maradt más hátra, mint a mai nyereményjáték: pentakosziomedimnosznak öltöztetett fülzsírszobrot nyer az a játékosunk, aki kommentben a legütősebb indokot tudja szolgáltatni arra vonatkozólag, hogy miért érdemes eljönni a Gólyatáborba (figyelem, a zsűri pártatlan, de szubjektíven véleményez, átutalásokat a 131242352-3245234-3245325235-32523535678789-436345378734214 számú kajmán-szigeteki bankszámlára várunk).
 
Jó kommentelést!

A bejegyzés trackback címe:

https://golyataborom.blog.hu/api/trackback/id/tr263127854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuhászP 2011.08.08. 13:59:05

Csá!
Azt kérdezném, hogy elektronikus úton küldtetek-e értesítőt a táborról? Mert ha igen, akkor nem kaptam meg:D

KRE-BTK-HÖK 2011.08.08. 19:58:08

@JuhászP: Nem, elvileg csak levél és telefon útján próbáltunk elérni. Ha kaptál elektronikusan levelet, akkor az valószínűleg egy ruandai diktátor özvegye írta, aki pénzt akar veled mosatni...:)

JuhászP 2011.08.09. 11:41:00

@KRE-BTK-HÖK: Akkor nincs gond, nem kaptam semmit e-mail-ben. De pénzmosást csak akkor vállalok, ha pénzegységenként x nagyobbegyenlő 10 gramm vér tapad a lóvéhoz:D:D
süti beállítások módosítása